Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 11:30 - ТЕЛЕШКА ГЛАВА У ШКЕМБЕ
Автор: tsvetanandreev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2796 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 31.10.2015 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



.

.

.



Продукти:

Млада телешка глава
1 кг крехко свинско месо
2-3 глави червен лук
500 гр гъби
100 гр сланина
1 глава кервиз
1 връзка магданоз
1ч.л. млян черен пипер
1-2 дафинови листа/който обича/,
мазнина,сол

Приготвяне

Телешката глава и шкембето се изчистват добре и обилно
със студена вода.
Отделно с чаша мазнина/олио или мас/ се задушават лука
с кервиза.

Когато поомекнат към тях се прибавя магданоза,
черния пипер,сол на вкус,дафиновите листа,
сланината,гъбите
и свинското месо,нарязано като за кебап.

Всичко това се размешва и се пълни устата и бузите
на телешката глава.

След това главата се намазва с мазнина,посолява се
отгоре и се увива в шкембето,което пък се зашива
с бял конец.Пак се намазва.

Приготвеното ястие се поставя в пръстен гювеч,
налива се малко вода и се пече на фурна по усмотрение
на смелчака-готвач.

ДА ВИ Е БЛАГО!
.....................................




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. helloworld - ще ми е благо
24.11.2011 12:51
ако ми го сготви някой друг:))))
цитирай
2. tsvetanandreev - ЗАБРАВИХ,
24.11.2011 16:20
helloworld написа:
ако ми го сготви някой друг:))))


за да ти е още по-благо - ЛЮТО ПЪРЛЕНО ЧУШЛЕ,
ПРИГОТВЕНО ЛИЧНО ОТ ТЕБ И ВАКУУМИРАНО В
БУРКАН С ВИНТОВА КАПАЧКА. аМ....
цитирай
3. tsvetanandreev - Подготвяйте се бавно и внимателно
25.11.2011 02:04
за Коледата - да не ви почвам аз
с моите прословути ЛЮТЕНИЦИ!

...Нали се пости до Бъдни вечер,затова...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsvetanandreev
Категория: Регионални
Прочетен: 2151417
Постинги: 1365
Коментари: 4966
Гласове: 25792
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930