Постинг
24.11.2011 11:30 -
ТЕЛЕШКА ГЛАВА У ШКЕМБЕ
Автор: tsvetanandreev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2796 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2015 22:22
Прочетен: 2796 Коментари: 3 Гласове:
5
Последна промяна: 31.10.2015 22:22
.
.
.
Продукти:
Млада телешка глава
1 кг крехко свинско месо
2-3 глави червен лук
500 гр гъби
100 гр сланина
1 глава кервиз
1 връзка магданоз
1ч.л. млян черен пипер
1-2 дафинови листа/който обича/,
мазнина,сол
Приготвяне
Телешката глава и шкембето се изчистват добре и обилно
със студена вода.
Отделно с чаша мазнина/олио или мас/ се задушават лука
с кервиза.
Когато поомекнат към тях се прибавя магданоза,
черния пипер,сол на вкус,дафиновите листа,
сланината,гъбите
и свинското месо,нарязано като за кебап.
Всичко това се размешва и се пълни устата и бузите
на телешката глава.
След това главата се намазва с мазнина,посолява се
отгоре и се увива в шкембето,което пък се зашива
с бял конец.Пак се намазва.
Приготвеното ястие се поставя в пръстен гювеч,
налива се малко вода и се пече на фурна по усмотрение
на смелчака-готвач.
ДА ВИ Е БЛАГО!
.....................................
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
ако ми го сготви някой друг:))))
цитирайhelloworld написа:
ако ми го сготви някой друг:))))
за да ти е още по-благо - ЛЮТО ПЪРЛЕНО ЧУШЛЕ,
ПРИГОТВЕНО ЛИЧНО ОТ ТЕБ И ВАКУУМИРАНО В
БУРКАН С ВИНТОВА КАПАЧКА. аМ....
за Коледата - да не ви почвам аз
с моите прословути ЛЮТЕНИЦИ!
...Нали се пости до Бъдни вечер,затова...
цитирайс моите прословути ЛЮТЕНИЦИ!
...Нали се пости до Бъдни вечер,затова...
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 25792