Постинг
01.03.2012 07:35 -
КЛЕКНАЛО ПИЛЕ
Автор: tsvetanandreev
Категория: Новини
Прочетен: 1894 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 19.11.2012 13:36
Прочетен: 1894 Коментари: 8 Гласове:
10
Последна промяна: 19.11.2012 13:36
.
.
.
ПРОДУКТИ
1 ПИЛЕ/ може и от Ловешко,стига да е по-тлъстичко!/
4-5 глави червен лук
десетина ореха
олио
сол
ПРИГОТВЯНЕ
Вземете едно тлъстичко! пиле,измивате го,
намазвате го с олио отвътре и отвън,
посолявате го и го слагате ...ДА КЛЕКНЕ
върху една шоличка за крем карамел,пълна с вода в тавата.
Най-хубаво е да е охладено пилето,за да стане по-бързо.
Слагате да се пече на 200-250 градуса и бързо
обелвате и нарязвате на едро 4-5 големи глави
червен лук,счупвате десетина ореха и това
го слагате около пилето,
наливате му малко олио или масло и поръсвате със сол.
Ако се наложи,може по някое време
да се покрие отгоре с фолио,за да не изгори.
За това ще ви трябва не повече от час,час и нещо.
Ако сложите воднист лук,няма нужда от повече вода.
КЛЕЧИТЕ,ДОКАТО СЕ ИЗПЕЧЕ,затова се нарича КЛЕКНАЛО ПИЛЕ.
Ако имате на една ръка разстояние и 2 чаши домашно винце
от Комощица,Ломско готвенето се превръща в райско удоволствие...
Ха,наздраве!
И ДА ВИ Е БЛАГО!
..................................................
.
.
ПРОДУКТИ
1 ПИЛЕ/ може и от Ловешко,стига да е по-тлъстичко!/
4-5 глави червен лук
десетина ореха
олио
сол
ПРИГОТВЯНЕ
Вземете едно тлъстичко! пиле,измивате го,
намазвате го с олио отвътре и отвън,
посолявате го и го слагате ...ДА КЛЕКНЕ
върху една шоличка за крем карамел,пълна с вода в тавата.
Най-хубаво е да е охладено пилето,за да стане по-бързо.
Слагате да се пече на 200-250 градуса и бързо
обелвате и нарязвате на едро 4-5 големи глави
червен лук,счупвате десетина ореха и това
го слагате около пилето,
наливате му малко олио или масло и поръсвате със сол.
Ако се наложи,може по някое време
да се покрие отгоре с фолио,за да не изгори.
За това ще ви трябва не повече от час,час и нещо.
Ако сложите воднист лук,няма нужда от повече вода.
КЛЕЧИТЕ,ДОКАТО СЕ ИЗПЕЧЕ,затова се нарича КЛЕКНАЛО ПИЛЕ.
Ако имате на една ръка разстояние и 2 чаши домашно винце
от Комощица,Ломско готвенето се превръща в райско удоволствие...
Ха,наздраве!
И ДА ВИ Е БЛАГО!
..................................................
Вълнообразно
Преди години Автомат Калашников и бораве...
Пиша, защото не мога да не го правя, так...
Няма шест - пет! " Пориви на сърцет...
Пиша, защото не мога да не го правя, так...
Няма шест - пет! " Пориви на сърцет...
1.
hristo27 -
То, пилето хубаво си клечи, ама на ...
01.03.2012 07:39
01.03.2012 07:39
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))
цитирайи пиле...
цитирайhristo27 написа:
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))
може и заралийско да опнеш
обичат попипрено...
цитирай
5.
hristo27 -
То, пилето хубаво си клечи, ама на ...
01.03.2012 13:22
01.03.2012 13:22
tsvetanandreev написа:
може и заралийско да опнеш
hristo27 написа:
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))
може и заралийско да опнеш
Мискет или каберне?
стига да е домашно!
цитирайбелия Отел?
цитирайвино от мавруд?
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 25792