Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 07:35 - КЛЕКНАЛО ПИЛЕ
Автор: tsvetanandreev Категория: Новини   
Прочетен: 1894 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 19.11.2012 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.

.

.


ПРОДУКТИ

1 ПИЛЕ/ може и от Ловешко,стига да е по-тлъстичко!/
4-5 глави червен лук
десетина ореха
олио
сол

ПРИГОТВЯНЕ

Вземете едно тлъстичко! пиле,измивате го,
намазвате го с олио отвътре и отвън,
посолявате го и го слагате ...ДА КЛЕКНЕ
върху една шоличка за крем карамел,пълна с вода в тавата.
Най-хубаво е да е охладено пилето,за да стане по-бързо.
Слагате да се пече на 200-250 градуса и бързо
обелвате и нарязвате на едро 4-5 големи глави
червен лук,счупвате десетина ореха и това
го слагате около пилето,
наливате му малко олио или масло и поръсвате със сол.
Ако се наложи,може по някое време
да се покрие отгоре с фолио,за да не изгори.
За това ще ви трябва не повече от час,час и нещо.
Ако сложите воднист лук,няма нужда от повече вода.

КЛЕЧИТЕ,ДОКАТО СЕ ИЗПЕЧЕ,затова се нарича КЛЕКНАЛО ПИЛЕ.

Ако имате на една ръка разстояние и 2 чаши домашно винце
от Комощица,Ломско готвенето се превръща в райско удоволствие...

Ха,наздраве!
И ДА ВИ Е БЛАГО!
..................................................





Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - То, пилето хубаво си клечи, ама на ...
01.03.2012 07:39
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))
цитирай
2. paravankofivan1 - Има пиле
01.03.2012 10:24
и пиле...
цитирай
3. tsvetanandreev - Ако седнеш стабилно,
01.03.2012 11:55
hristo27 написа:
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))


може и заралийско да опнеш
цитирай
4. paravankofivan1 - Турците обаче най го
01.03.2012 13:03
обичат попипрено...
цитирай
5. hristo27 - То, пилето хубаво си клечи, ама на ...
01.03.2012 13:22
tsvetanandreev написа:
hristo27 написа:
То, пилето хубаво си клечи, ама на теб ще ти бъде ли удобно хем да клечиш, хем да си пиеш домашното от Ломско? :)))


може и заралийско да опнеш


Мискет или каберне?
цитирай
6. tsvetanandreev - Може и видински памид,
01.03.2012 13:59
стига да е домашно!
цитирай
7. nomer1edno - Ей,а що забравихте
01.03.2012 21:18
белия Отел?
цитирай
8. paravankofivan1 - А
01.03.2012 21:28
вино от мавруд?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsvetanandreev
Категория: Регионални
Прочетен: 2150300
Постинги: 1365
Коментари: 4966
Гласове: 25792
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930