Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 11:22 - ПИЛЕШКА СУПА ЗА ДУШАТА
Автор: tsvetanandreev Категория: Новини   
Прочетен: 6732 Коментари: 10 Гласове:
34

Последна промяна: 04.01.2013 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


.

.

.

                                   Начало,
                                   вдъхновяващо...


От фирмения
магазин на джиев
се купуват пилешки бутчета/3 на брой за 2 души/
Измиват се обилно с вода,
нарязват се надве
и се получават 6 мръвки /напълно достатъчни
за две души!/

Поставят се в тенджера с двойно дъно и
прозрачен капак.
 
                                      средата

След 10-ина минути се добавят
следните зеленчуци по ваше усмотрение:
/Старата българославянска дума смотр
точно това означава гледам,поглед,виждам.
- половин глава червен лук/кромид, демек/
- голям картоф
- чушка/червена или зелена/,
- морковче/ако има/
- супена лъжица ориз
- щипка фиде

След 30-40 мин добавяте сол,пипер червен,
олио/може и зехтин,но преди самото
отнемане на манджата/.

                                          в края

При спряна печка
добавяте кервиз
и
сте готови.

ДА ВИ Е СЛАДКО !!!
.........................................................................



Гласувай:
36


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nomer1edno - Окапах се
04.01.2013 11:35
!
цитирай
2. andrei - И така бива,
04.01.2013 12:11
но истинската пилешка супа се прави от домашно пиле(по възможност).След като се свари се отделят бутчетата,ако сме решили да ги запечем с ориз.Добавя се половин чаша ориз,и след като се свари се добавят 1-2 ситно нарязани домата.Накрая се добавя половин връзка ситно нарязан магданоз.Застройва се с 1-2 яйца и разтворено във вода четвърт лъжичка лимонтозу.Застройката с лимонтозу не потъмнява супата,докато,ако се използва оцет тя потъмнява. При сервиране се подправя със смлян черен пипер.Ако супата ще се ползва повече от ден,в нея не се слага ориз,понеже ще се размие, след като престои по-дълго време.За това,ако сме изпекли бутчетата и бялото месо с ориз,при сервиране на супата слагаме 1-2 лъжички от ориза с печеното пиле.Това е истинската северняшка пилешка супа.Добре е да се сварят с пилето и една,две воденички и толкова дробчета.Вкусът е превъзходен.Иначе има най-различни начини за приготвяне на супи от пиле,но то тогава се нарича пилешко варено със зеленчуци.Пилешката супа не търпи използването на много и различни зеленчуци.Поздрав!
цитирай
3. tsvetanandreev - Благодаря! И честита ти Новата година!
04.01.2013 12:30
andrei написа:
но истинската пилешка супа се прави от домашно пиле(по възможност).След като се свари се отделят бутчетата,ако сме решили да ги запечем с ориз.Добавя се половин чаша ориз,и след като се свари се добавят 1-2 ситно нарязани домата.Накрая се добавя половин връзка ситно нарязан магданоз.Застройва се с 1-2 яйца и разтворено във вода четвърт лъжичка лимонтозу.Застройката с лимонтозу не потъмнява супата,докато,ако се използва оцет тя потъмнява. При сервиране се подправя със смлян черен пипер.Ако супата ще се ползва повече от ден,в нея не се слага ориз,понеже ще се размие, след като престои по-дълго време.За това,ако сме изпекли бутчетата и бялото месо с ориз,при сервиране на супата слагаме 1-2 лъжички от ориза с печеното пиле.Това е истинската северняшка пилешка супа.Добре е да се сварят с пилето и една,две воденички и толкова дробчета.Вкусът е превъзходен.Иначе има най-различни начини за приготвяне на супи от пиле,но то тогава се нарича пилешко варено със зеленчуци.Пилешката супа не търпи използването на много и различни зеленчуци.Поздрав!

цитирай
4. tsvetanandreev - Водата се подразбира от добрите готвачи! Ч Н Г и на теб!
04.01.2013 12:31
coacoa11 написа:
Останаха ли мъже, които могат да готвят - не само за корема, но и за душата?
И - забравил си водата, ако някой реши да възпроизвежда, ще има загоряло!!! :)

цитирай
5. nomer1edno - Защо мъжете са най-добрите готвачи в света
04.01.2013 12:53
?
цитирай
6. andrei - П.П.-В бързината съм изпуснал да спомена,
04.01.2013 15:55
че в супата се нарязва и една глава лук.По-старите хора оставят в супата да се варят и добре измитите и обелени пилешки крака.Днес пилешките крака не се ценят от по-младите.Смятат,че те са отпадък,макар че са доста вкусни.Добрият вкус на пилешката супа се дължи на използването на всички части от пилето.Ако супата е само от бутчета ,или от бялото месо,качеството е по-слабо.Поздрав!
цитирай
7. monaliza121 - Ако имах домашно пиле, щях да пои...
04.01.2013 16:33
Ако имах домашно пиле, щях да поискам малко зеленчук от съседката и... ех, те пък спрели и водата.:)))
ЧНГ!:)
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Така си е, истинската пилешка супа ...
04.01.2013 21:39
Така си е, истинската пилешка супа се прави от цяло пиле и за да стане супер вкусна лукът предварително се препича и след това се вари заедно с пилето. От останалото месо се прави друга манджа, може и пиле с грах.
цитирай
9. apostapostoloff - Както и да я направиш,
05.01.2013 06:15
пилешката супа е шибана работа. Шкембе, шкембе- чорба ми дай ти и не ме будалкай с някаква супичка за болници.
цитирай
10. hopfen - Честита и здрава да е 2013 година за теб, колега tsvetanandreev
05.01.2013 11:20
на тази вкусна супичка и подхожда една грозданка, като се сервира трябва да пари и един да я похвали с едно :
Наздраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsvetanandreev
Категория: Регионални
Прочетен: 2151094
Постинги: 1365
Коментари: 4966
Гласове: 25792
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930