Постинг
04.01.2013 11:22 -
ПИЛЕШКА СУПА ЗА ДУШАТА
Автор: tsvetanandreev
Категория: Новини
Прочетен: 6732 Коментари: 10 Гласове:
Последна промяна: 04.01.2013 18:15
Прочетен: 6732 Коментари: 10 Гласове:
34
Последна промяна: 04.01.2013 18:15
.
.
.
Начало,
вдъхновяващо...
От фирмения
магазин на джиев
се купуват пилешки бутчета/3 на брой за 2 души/
Измиват се обилно с вода,
нарязват се надве
и се получават 6 мръвки /напълно достатъчни
за две души!/
Поставят се в тенджера с двойно дъно и
прозрачен капак.
средата
След 10-ина минути се добавят
следните зеленчуци по ваше усмотрение:
/Старата българославянска дума смотр
точно това означава гледам,поглед,виждам.
- половин глава червен лук/кромид, демек/
- голям картоф
- чушка/червена или зелена/,
- морковче/ако има/
- супена лъжица ориз
- щипка фиде
След 30-40 мин добавяте сол,пипер червен,
олио/може и зехтин,но преди самото
отнемане на манджата/.
в края
При спряна печка
добавяте кервиз
и
сте готови.
ДА ВИ Е СЛАДКО !!!
.........................................................................
Вълнообразно
!
цитирайно истинската пилешка супа се прави от домашно пиле(по възможност).След като се свари се отделят бутчетата,ако сме решили да ги запечем с ориз.Добавя се половин чаша ориз,и след като се свари се добавят 1-2 ситно нарязани домата.Накрая се добавя половин връзка ситно нарязан магданоз.Застройва се с 1-2 яйца и разтворено във вода четвърт лъжичка лимонтозу.Застройката с лимонтозу не потъмнява супата,докато,ако се използва оцет тя потъмнява. При сервиране се подправя със смлян черен пипер.Ако супата ще се ползва повече от ден,в нея не се слага ориз,понеже ще се размие, след като престои по-дълго време.За това,ако сме изпекли бутчетата и бялото месо с ориз,при сервиране на супата слагаме 1-2 лъжички от ориза с печеното пиле.Това е истинската северняшка пилешка супа.Добре е да се сварят с пилето и една,две воденички и толкова дробчета.Вкусът е превъзходен.Иначе има най-различни начини за приготвяне на супи от пиле,но то тогава се нарича пилешко варено със зеленчуци.Пилешката супа не търпи използването на много и различни зеленчуци.Поздрав!
цитирайandrei написа:
но истинската пилешка супа се прави от домашно пиле(по възможност).След като се свари се отделят бутчетата,ако сме решили да ги запечем с ориз.Добавя се половин чаша ориз,и след като се свари се добавят 1-2 ситно нарязани домата.Накрая се добавя половин връзка ситно нарязан магданоз.Застройва се с 1-2 яйца и разтворено във вода четвърт лъжичка лимонтозу.Застройката с лимонтозу не потъмнява супата,докато,ако се използва оцет тя потъмнява. При сервиране се подправя със смлян черен пипер.Ако супата ще се ползва повече от ден,в нея не се слага ориз,понеже ще се размие, след като престои по-дълго време.За това,ако сме изпекли бутчетата и бялото месо с ориз,при сервиране на супата слагаме 1-2 лъжички от ориза с печеното пиле.Това е истинската северняшка пилешка супа.Добре е да се сварят с пилето и една,две воденички и толкова дробчета.Вкусът е превъзходен.Иначе има най-различни начини за приготвяне на супи от пиле,но то тогава се нарича пилешко варено със зеленчуци.Пилешката супа не търпи използването на много и различни зеленчуци.Поздрав!
coacoa11 написа:
Останаха ли мъже, които могат да готвят - не само за корема, но и за душата?
И - забравил си водата, ако някой реши да възпроизвежда, ще има загоряло!!! :)
И - забравил си водата, ако някой реши да възпроизвежда, ще има загоряло!!! :)
?
цитирайче в супата се нарязва и една глава лук.По-старите хора оставят в супата да се варят и добре измитите и обелени пилешки крака.Днес пилешките крака не се ценят от по-младите.Смятат,че те са отпадък,макар че са доста вкусни.Добрият вкус на пилешката супа се дължи на използването на всички части от пилето.Ако супата е само от бутчета ,или от бялото месо,качеството е по-слабо.Поздрав!
цитирайАко имах домашно пиле, щях да поискам малко зеленчук от съседката и... ех, те пък спрели и водата.:)))
ЧНГ!:)
цитирайЧНГ!:)
Така си е, истинската пилешка супа се прави от цяло пиле и за да стане супер вкусна лукът предварително се препича и след това се вари заедно с пилето. От останалото месо се прави друга манджа, може и пиле с грах.
цитирайпилешката супа е шибана работа. Шкембе, шкембе- чорба ми дай ти и не ме будалкай с някаква супичка за болници.
цитирайна тази вкусна супичка и подхожда една грозданка, като се сервира трябва да пари и един да я похвали с едно :
Наздраве!
цитирайНаздраве!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 25792