Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 19:36 - КОСМИЧЕСКИЯТ И СВЕЩЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
Автор: tsvetanandreev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2150 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 25.05.2015 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

.

.

.

.

Българският език

изобличава лъжата

за произхода на българите image   ОЩЕ ПО ТЕМАТА НАЙ-ГЛАСУВАН КОМЕНТАР ПРОЧЕТИНАПИШИ

 

Българският език е ценен и достоен за уважение не просто така, както това е валидно за всеки един друг език. Той е по-особен. Уникален. И не защото е наш, а защото всеки независим експерт и езиковед може да потвърди колко информация е скрита зад всичко, което представлява българският език.

 

  Официалната власт, държавата, институциите, имат голям грях към българите. Умишлено се премълчават факти, свързани с езика, за да не могат повече хора да осъзнаят каква сила се крие зад него. Учат ни на лъжи и приспиват аналитичния ум на нацията, за да не осъзнае тя невероятната истина за своя произход и развитие.

 

Най-голямата лъжа, свързана с българския език е, че той е славянски.

 

Всички световно признати експерти знаят, че има един-единствен фактор, който непоколебимо и абсолютно достоверно може да даде информация за историческата съдба на един народ - езикът. Историческите източници, фолклорът, надписите, археологическите артефакти - всичко това може да бъде фалшифицирано, манипулирано или повлияно.

 

Езикът обаче е толкова мощна и непоклатима конструкция, на която само много големи периоди от време, хилядолетия, могат да влияят, и то, при положение, че за това винаги остават следи.

 

Ето защо съвременните езици и тяхното развитие са единствената сигурна карта за съдбата и на народите.

 

Има обаче една уловка.

 

И езикът не е масивна конструкция. И той има своите различни сегменти. Така за езиковедите е ясно, че лексиката на един език е нещо сравнително лесно изменчиво, нещо, което се подава на влияние. Граматиката, от друга страна, е този основен здрав конструкт, който не се изменя. Или поне се изменя изключително трудно. Ето защо именно той е нещото, по което може достоверно да се съди за развитието на един народ.

 

Това, че българският има общи думи със сръбския, руския и останалите езици от славянската група, не го прави славянски.Българският език е абсолютно нетипичен, наричан дори екзотичен "славянски" език по отношение на своята граматика. Той е единственият аналитичен славянски език - няма падежи, а използва предлози за връзка между думите.

 

Разликите са много. Като се започне, да речем, от формирането за бъдеще време, което е съизмеримо с това в албанския и румънския, но не и с тези в останалите славянски езици, та чак до особеното членуване и сложната глаголна система - всички тези много отлики правят конструкцията на българския относително трудно разбираема за останалите славяни и ни карат да стигнем до най-логичния въпрос: "Защо".

 

Теорията за автохтонния произход на българите се потвърждава на 100% от историческото развитие на езика ни. Това е теория обаче, за която мнозина не са чували, защото просто в учебниците пише друго. Мнозина приемат официалната теза, че ние сме тюрки и не си задават повече въпроси.

 

А въпросите са много.

 

Езиците се движат от синтетичност към аналитичност.Всички езици на Балканите са синтетични. Единствено българският е еволюирал. И то отдавна. Когато конниците на Аспарух пресичат Дунава, техният език вече е аналитичен.

 

Аналитичност се постига само по един начин - чрез влияние.Когато синтетичен език съжителства редом до аналитичен, вторият му влияе и започва да го променя.

 

Българският обаче не е срещал аналитичен език никъде сред народите, с които е бил съсед. Нито на Балканите, нито по време на пътешествието на българите от Стара Велика България.

 

Това, което упорито се пази да не бъде направено като извод е, че българите не са пришълци, а са старо коренно население на Балканите. Че са траки. Защото тракийският е единственият аналитичен език, чийто производен потомък може да бъде българският. Хилядолетия преди Христа тракийският вече е бил аналитичен, изгубил почти изцяло своите падежи. И българите, които тръгват на Север, и съответно се връщат с Аспарух, през цялото време говорят същия аналитичен език. Времевите компоненти също съвпадат, защото да премине един език от синтетичен към аналитичен са нужни хилядолетия. За справка, според езиковедите, за да изчезне един падеж са нужни около 2000 години. Сходството в руническите знаци на аспаруховите българи и на тези в тракийския език също е безспорно.

 

След това обаче българският език е бил подложен на насилие.

 

След покръстването той изкуствено се "славянизира". И се получава една остра разлика между говоримия български и официално наложения писмен "славянски". Вкарват се думи, вкарват се падежи. Но един език не търпи насилие. Говорната форма отхвърля изкуствено наложената писмена и затова се получава резонанс, който в официалната теория е обяснен като "славянство на езика, при което просто изпадат падежите".

 

Лъжите за българския език са много. Те обаче много лесно могат да бъдат изобличени, стига някой да се поинтересува.

 

Славянството при българите е манипулация - и от гледна точка на генетиката, и от гледна точка на езика.

 

Затова проявете интерес, почетете. Езикът ни е жив летопис на историята. Задайте си логичните въпроси и открийте отговорите за себе си. Защото е много важно да знаем кои сме.

 

Автор: Десислава Любомирова



Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tsvetanandreev - Думичката азбука идва от две ...
24.05.2015 19:47
Думичката азбука

идва от две букви и не кои да е,

а първите две в глаголицата - аз и буки.

Българската азбука е всъщност разказ за грамотността:
Аз буки веди глаголи добро есть жичье...
- Аз зная буквите и животът със знанието е добър... Това ни казва нашето а, б, в.

В превод от прабългарски азъ означава памет.
Освен това на древния ни език алем означава първи,
а ан означава бог или небе.

В новата азбука Кирил и Методий поставят на челно място буквата А
като символ на начало и самосъзнание.
Всяка следваща буква е взета от началото на конкретна дума
и четени последователно те образуват смислен текст,
скрито послание на светите братя към народа,
който ще се ползва от тяхното творение,
давайки му да разбере защо са нужни буквите,
какъв е техния смисъл и накъде ще ги поведе родното слово.

Първите азбукарчета заучавали новата азбука в текстовия й вариант
и макар че отдавна сме го забравили,

той и днес продължава да ни глаголи, тоест говори:

"Аз буки, веди глаголати! добро ест живети дзело земля! иже (йота) како люди мислите, наш он покой. ръци слово твръдо! ук, фрът, хер! от! ща чръв! ци ша! еръ, ер, ери! ет! ен он! йен йон! юс! ят!”.

Преведена на съвременен български език тази уникална азбука звучи така:

"помни буквите, учи да говориш! добре е да живееш здраво на земята!
защото както хора мислите, наша е той опора.
изричай словото твърдо! нагоре всеки да лети! върви!
избягвай червея! покорявай висотите! ти мъж, ти юноша, вие хора!
човече! с ум и разум! във вярна посока и с ясно съзнание!
напред! слава!“.

Колко е хубава азбуката ни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsvetanandreev
Категория: Регионални
Прочетен: 2144116
Постинги: 1365
Коментари: 4966
Гласове: 25791
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031