Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 17:25 - ЗАЩО САЩ НАПАДНА СИРИЯ И ЗАЩО РУСИЯ СЕ НАМЕСИ?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1682 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ЗАЩО САЩ НАПАДНА СИРИЯ И ЗАЩО РУСИЯ СЕ НАМЕСИ?

Дата на публикация: 02 Октябрь 2016, 22:18


Много хора все още не разбират защо се случи това, затова нека да разгледаме заедно ситуацията от начало.Кратко, точно и ясно обяснение. Защо САЩ нападна Сирия преди няколко години, и защо Русия застана на страната на сирийската държава като защитник? Безспорно Вашингон създаде именно в Сирия базата на световния тероризъм с марка ИДИЛ и други подобни терористични брандове. И разбира се, това се превърна в реална заплаха за целия свят, в това число и за Русия. Но най-важното съвсем не е това.
http://www.zahariada.com/

 

image

 

Както знаете всички, Русия — е главния враг на американския режим. Защо? Защото посмя да стане независима от САЩ свръхдържава. Именно за това, основната цел на Вашингтон — да унищожи, разруши Русия. С директна война да тръгнат американците срещу Русия, е безполезно, и те отлично знаят това, а и не им стиска, защото никой никога не успявал да победи Русия. Затова САЩ решиха да действат с други способи. Като основния способ е икономически. Съгласете се, за Русия ще е сложно да поддържа силната си армия и отбрана, ако няма средства. Именно тук Вашингтон разчиташе да нанесе удар. И така. Приближаваме се към същността.

 

Откъде основно Русия получава средства? Отговор: от продажбата на природен газ, тъй като Русия разполага с най-много залежи  от всички на планетата.

 

Какво трябва да направи САЩ, за да получава Русия по-малко пари от продажбата на газ? Правилно- да създаде конкуренция, и да пусне в Европа по-евтин газ ( тук съобразителните веднага ще се сетят на нас ( България) защо ни забраниха » Южен Поток», освен, че да дразнят Русия, знаейки топлите чувства от векове между народите ни, но това е друга част от темата.

 

И така, продължаваме, та къде са местата в света с най-много залежи на газ след Русия? Правилно: Катар, Обединени Арабски Емирства, Кувейт и Саудитска Арабия.

 

 

image 

 

Но, транспортирането на газ от тези близкоизточни страни с танкери по море излиза много скъпо. Много по-изгодно е да се построят тръбопроводи. Което и искаха да направят САЩ. Превзеха тези страни, превзеха Ирак. Но, възникна един проблем- в северен Ирак и южната част на Турция живеят кюрди ( условната червена линийка на картинката горе), които кюрди не биха позволили, ама по никакъв начи САЩ да изпънат тръби през земите им.   Затова остава само един път- през Сирия. Но в Сирия е Башар Асад, който дружи с Русия и ненавижда САЩ. Следователно, никакъв шанс да се съгласи САЩ да строи там газопроводи.   И какво правят американците в такъв случай? Правилно- обявяват Асад за » тиранин», нарушител на американската демокрация, създават «опозиция», въоръжават я, и започват гражданска война.

 

image

 

Ето така САЩ нападнаха Сирия, и започнаха войната, която продължава вече 5 години. И когато миналата година силите на Башар Асад бяха отслабнали, плюс появата на американските бойци на «ИДИЛ» и Сирия можеше вече да падне, въпреки смелите си синове и дъщери, които самоотвержено браниха земята си. И именно тогава, когато силите бяха на привършване, Русия не можеше да остава повече на страна и въведе войските си за да защити Дамаск, и да даде нужната подкрепа на Сирия.

 

image

 

ВКС на Русия успешно унищожи по-голямата част на американската «опозиция» и американските терористи от бранда » ИДИЛ». Башар Асад, достоен правител на държавата си, остана на поста си, въпреки невъздържаните и нагли молби и заплахи,и опити на САЩ да го свали. Съответно, големите алчни планове за строежи на газопроводи, с цената на много кръв и война на САЩ, бяха тотално разгромени, и Русия победи. Сега изглежда и абсолютно обяснимо неадекватното изказване на Джон Кърби, в което заплаши Русия с ИДИЛ и с атентати. Не могат да си сдържат нервите, че Русия не им позволи да потопят целия свят в кръв и безредици, за да седнат на трона на планетата, къпейки се в кървави долари, играейки на Богове. Разбира се, че само Русия можеше да ги спре и го направи- Русия е православна, вярва в Бог и не би допуснала такава ерес, за това се втурна да спасява света ( за пореден път- нали не забравяме лудостта на фашизма и Хитлер). Затова е и цялата тази истерия на САЩ- санкциите, Украйна, пропагандата и окупацията на Балканите…САЩ още не вярват, че Русия е победител…побеждават силните и достойните.

 

Българска редакция News Front.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739378
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031