Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 08:15 - ТЕЛЕШКА ГЛАВА У ШКЕМБЕ
Автор: tsvetanandreev Категория: Рецепти   
Прочетен: 9163 Коментари: 10 Гласове:
22

Последна промяна: 18.03.2012 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


.

.

.

Продукти:

Млада телешка глава
1 кг крехко свинско месо
2-3 глави червен лук
500 гр гъби
100 гр сланина
1 глава кервиз
1 връзка магданоз
1ч.л. млян черен пипер
1-2 дафинови листа/който обича/,
мазнина,сол

Приготвяне

Телешката глава и шкембето се изчистват добре и обилно
със студена вода.
Отделно с чаша мазнина/олио или мас/ се задушават лука
с кервиза.
Когато поомекнат към тях се прибавя магданоза,черния пипер,сол на вкус,дафиновите листа,сланината,гъбите
и свинското месо,нарязано като за кебап.
Всичко това се размешва и се пълни устата и бузите
на телешката глава.
След това главата се намазва с мазнина,посолява се
отгоре и се увива в шкембето,което пък се зашива
с бял конец.Пак се намазва.
Приготвеното ястие се поставя в пръстен гювеч,
налива се малко вода и се пече на фурна по усмотрение
на смелчака-готвач.

ДА ВИ Е БЛАГО!
..................................





Гласувай:
22


Вълнообразно


1. nomer1edno - И Дейвид Ковърдейл
18.03.2012 08:36
е печен !
цитирай
2. paravankofivan1 - Вместо агнешко
18.03.2012 08:44
и яйца,нали?
цитирай
3. nomer1edno - Не,
18.03.2012 12:19
paravankofivan1 написа:
и яйца,нали?




а въпреки!
цитирай
4. tsvetanandreev - е печен !
18.03.2012 12:20
nomer1edno написа:
е печен !

цитирай
5. tsvetanandreev - е печен !
18.03.2012 12:20
nomer1edno написа:
е печен !

цитирай
6. hristo27 - Цецо, това на сухо върви ли? :)))
18.03.2012 13:09
Цецо, това на сухо върви ли? :)))
цитирай
7. tsvetanandreev - С бяло
18.03.2012 13:21
hristo27 написа:
Цецо, това на сухо върви ли? :)))



става! Покани другия Христо Плевенския и - да ви е сладко...
цитирай
8. tsvetanandreev - С бяло
18.03.2012 13:22
hristo27 написа:
Цецо, това на сухо върви ли? :)))



става! Покани другия Христо Плевенския и - да ви е сладко...
цитирай
9. troia - Интересна
19.03.2012 20:54
рецепта, макар че такова нещо никога не бих яла.
цитирай
10. sparotok - !
20.03.2012 00:15
Със сигурност ще се получи вкусно ястие, но аз ще трябва да почакам до края на постите...

Благодаря за рецептата!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tsvetanandreev
Категория: Регионални
Прочетен: 2144198
Постинги: 1365
Коментари: 4966
Гласове: 25791
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031