Постинг
18.03.2012 08:15 -
ТЕЛЕШКА ГЛАВА У ШКЕМБЕ
Автор: tsvetanandreev
Категория: Рецепти
Прочетен: 9163 Коментари: 10 Гласове:
Последна промяна: 18.03.2012 10:09
Прочетен: 9163 Коментари: 10 Гласове:
22
Последна промяна: 18.03.2012 10:09
.
.
.
Продукти:
Млада телешка глава
1 кг крехко свинско месо
2-3 глави червен лук
500 гр гъби
100 гр сланина
1 глава кервиз
1 връзка магданоз
1ч.л. млян черен пипер
1-2 дафинови листа/който обича/,
мазнина,сол
Приготвяне
Телешката глава и шкембето се изчистват добре и обилно
със студена вода.
Отделно с чаша мазнина/олио или мас/ се задушават лука
с кервиза.
Когато поомекнат към тях се прибавя магданоза,черния пипер,сол на вкус,дафиновите листа,сланината,гъбите
и свинското месо,нарязано като за кебап.
Всичко това се размешва и се пълни устата и бузите
на телешката глава.
След това главата се намазва с мазнина,посолява се
отгоре и се увива в шкембето,което пък се зашива
с бял конец.Пак се намазва.
Приготвеното ястие се поставя в пръстен гювеч,
налива се малко вода и се пече на фурна по усмотрение
на смелчака-готвач.
ДА ВИ Е БЛАГО!
..................................
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
е печен !
цитирайи яйца,нали?
цитирайparavankofivan1 написа:
и яйца,нали?
а въпреки!
nomer1edno написа:
е печен !
nomer1edno написа:
е печен !
6.
hristo27 -
Цецо, това на сухо върви ли? :)))
18.03.2012 13:09
18.03.2012 13:09
Цецо, това на сухо върви ли? :)))
цитирайhristo27 написа:
Цецо, това на сухо върви ли? :)))
става! Покани другия Христо Плевенския и - да ви е сладко...
hristo27 написа:
Цецо, това на сухо върви ли? :)))
става! Покани другия Христо Плевенския и - да ви е сладко...
рецепта, макар че такова нещо никога не бих яла.
цитирайСъс сигурност ще се получи вкусно ястие, но аз ще трябва да почакам до края на постите...
Благодаря за рецептата!
цитирайБлагодаря за рецептата!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 25791