Постинг
21.01.2013 11:25 -
Б А К Л А В А
Автор: tsvetanandreev
Категория: Рецепти
Прочетен: 1905 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 22.01.2013 09:09
Прочетен: 1905 Коментари: 5 Гласове:
15
Последна промяна: 22.01.2013 09:09
.
.
.
ПАЗИ ПРЪСТИТЕ!
Продукти
2 пак. фини кори
4 бр.яйца
650 гр захар
1ч.ч.олио
1ч.ч.брашно
125 гр. масло
200 гр.орехови ядки
1ч.л. канела
1 бакпулвер
2 ванилии
ПРИГОТВЯНЕ
Маслото се разтопява и половината се слага на
дъното на тавата.
Редят се половината кори.
Разбиват се яйцата,200 гр от захарта,
всичкото олио ,брашното,
канелата и бакпулверът.
Сместта се изсипва върху корите.
Слагат се останалите кори.
Поливат се с другата част от маслото.
Пече се на умерена фурна.
СИРОП
Сварява се сироп от останалата захар
в 100-150 мл вода и ванилиите.
Когато изстине баклавата се нарязва
на ромбоиди и се залива с топлия сироп.
Леко,да се не окапете,че сиропът лепне
и не е за нерваци като мене!
.........................................................................
Вълнообразно
Ремонт на пералня Fagor със счупена ключ...
Азис се вихри на пилон, ХаРембрандт и др...
Преди години Автомат Калашников и бораве...
Азис се вихри на пилон, ХаРембрандт и др...
Преди години Автомат Калашников и бораве...
горчива баклава в НДК!
цитирай
2.
hristo27 -
А шербет има ли към баклавата? :)
21.01.2013 14:15
21.01.2013 14:15
А шербет има ли към баклавата? :)
цитирайпосещавам Вашият блог в 15.53ч. Време ми е за следобедна закуска. Ако кафето е от мен, ще метнете ли едно парче от това сладко изкушение? И едино допълнение, ако някой иска да си усложни живота може да разбие белтъците отделно от жълтъците, аз така правя, за да ми е гадно. Усмихната седмица.
цитирайmakont написа:
посещавам Вашият блог в 15.53ч. Време ми е за следобедна закуска. Ако кафето е от мен, ще метнете ли едно парче от това сладко изкушение? И едино допълнение, ако някой иска да си усложни живота може да разбие белтъците отделно от жълтъците, аз така правя, за да ми е гадно. Усмихната седмица.
hristo27 написа:
А шербет има ли към баклавата? :)
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 25792