Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2010 11:51 - Късно ли е да откупим България?
Автор: pontis Категория: Политика   
Прочетен: 7647 Коментари: 43 Гласове:
37

Последна промяна: 19.05.2010 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  


(по идея на една приятелка)


Ясно е, че ние отдавна не я притежаваме. И все по-малко ни остава, от нея, от нейните ресурси, гори, планини, производство, търговия, банки, общини, държава. Ясно е, че тя непрекъснато, дори и днес, сега, счетоводно, на каса или неосчетоводимо, се преразпределя и присвоява. Така да се каже, под щанда. Чрез „заменки”, крайно нуждаещи се роднини на магистрати, чрез пари по разплащателни сметки в „отбрани” банки, чрез високи лихви по кредити, чрез съдебни решения, постановления, чрез всякакви схеми, акцизи, бюджети, фондове, търгове, такси и прочие чудеса на съвременната наука. Науката на олигархията, на мафията. Която не се изучава в никой учебник или университет. Наука, която няма нужда от дипломи или научни степени.

Няма нужда от знание изобщо, всъщност. Няма нужда от грамотни граждани. Затова и може би ни управляват все по-неграмотни. Физкултурници, пожарникари, като цяло обаче ченгета, като цяло все по-ниско образовани и необразовани. Независимо, че престъпниците са на свобода, ние гласуваме все повече доверие на ченгетата. Нямаме спорт, но гласуваме за физкултурниците и пожарникарите (които не са изгасили и един пожар). Позволяваме им да управляват вече всичко, което по дефиниция не могат- икономика, финанси, здравеопазване, пенсии, култура, правосъдие.

И преди да сме стигнали до пълна несъстоятелност- финансова, социална, етническа, индивидуална, може би трябва да попитаме, тези, които ни притежават: На каква цена можем да се откупим обратно? Себе си, държавата, изобщо тази страна. Всяко нещо се продава. Следователно, очакваме оферта. Колко струва България, ако искаме да си я купим отново? Защото вече разбрахме, че нямат намерение да ни я подарят.  



Тагове:   България,   откупим,


Гласувай:
38



1. анонимен - @ 1 - демоде са тия лозунги ...всичко е търговия и пари
19.05.2010 13:34
кои са акционерите и защо са изгубили интерес към печалбите?!
далаверите и кражбите не са бизнес, "управата на мирния преход" е недъгава и
определно можем да спретнем по-печелившо бизнес предложение...
освен ако целта не е БГ да стане лунен пейзаж...но и там откриха вода...
Сн С
цитирай
2. анонимен - спасете я
19.05.2010 14:03
Не чакайте много. Спасете България! Спасете себе си, спасете децата си, спасете родителите си, дядовците и бабите си! Спасете красивата ни природа, чудесният ни климат, спасете народа -ако все още има българи-патриоти - обичащи своята почти унищожена и разпродадена държава - ще намерите начин - само да искате - побързайте!
цитирай
3. анонимен - ОТКУПВАНЕ,ЛИ.......БОЖЕ КАКВА ,ГЛУПОСТ!!!!
19.05.2010 15:13
...ДА ОТКУПУВАМ,БЪЛГАРИЯ???????.....БОЖЕ, ТРЯБВА ДА СЪМ ПЪЛЕН ИДИОТ ,ЗА ДА
СИ ЗАЛАГАМ ПАРИТЕ, ЗДРАВЕТО,СИЛИТЕ И ЧЕСТТА .......ЗА 7-МЛН.,МАЛОУМНИЦИ И ОЛИГОФРЕНИ,КОИТО НИЩО НЕ РАБОТЯТ,.....А САМО БИСТРЯТ ПОЛИТИКА И ЧАКАТ
НЯКОЙ ДА ГИ НАХРАНИ,ДА ИМ ДАДЕ ПАРИ,ПИЕНЕ И ЧАЛГА,ЗА ДА СИ ПРАВЯТ КЕФА!!!
СОПОЛА СИ ДАЖЕ,НЯМА ДА ХВЪРЛЯ ....ЗА ТАЯ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА И ПРИМИТИВНА СГАН!!!!ЕДИНСТВЕНОТО ,КОЕТО МЕ ВЪЛНУВА Е :ДОМА ,СЕМЕЙСТВОТО,ЖЕНА МИ,ДЕЦАТА,РОДИТЕЛИТЕ МИ И УЖАСНО МАЛКО БЛИЗКИ ,ЗА КОИТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ЖЕРТВАМ!!!!
НИКАКВИ ИДЕИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТОТИЙ ,НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА МЕ ТРОГНАТ!
МАЙНАТА Й, НА БЪЛГАРИЯ---ВСЕКИ, КОЙТО МИ ДРЪНКА ВЪЗВИШЕНИ ПРОСТАЩИНИ И НАЦИОНАЛИСТИЧНИ ИДИОТЩИНИ ,....ПРОСТО ИСКА ДА МЕ ПВКЛЮЧИ ,В ПОРЕДНАТА СИ СХЕМА ЗА ИЗМАМИ И ИЗТОЧВАНЕ ,НА ПАРИТЕ НА ХОРАТА!!!!!
цитирай
4. despinida - ЛЕСНО Е ДА СЕ КАЖЕ...
19.05.2010 15:20
анонимен написа:
Не чакайте много. Спасете България! Спасете себе си, спасете децата си, спасете родителите си, дядовците и бабите си! Спасете красивата ни природа, чудесният ни климат, спасете народа -ако все още има българи-патриоти - обичащи своята почти унищожена и разпродадена държава - ще намерите начин - само да искате - побързайте!

С какъв ресурс да стане това спасяване, след като от 20 години, за СПАСИТЕЛИ си избираме най-отявлените крадци и измамници... Които, веднъж попаднали в шаманския център на овчото стадо - нарачен парламент, изяждаха отпърво най-угоените и вакли представителки на стадото, после и по-зле изглеждащите, барабар с правото на паша, находящо се под съответната овца + 3 метра отстояние от контурите и (преди да бъде остригана)...`щото това право е без ДДС :))) Другата част от поляната, която, за да придобиеха, трябваше да плащат ДДС, те почнаха да спретват внос/износ, един вид, експортираха всичката тревна маса и то на чимове, а за да оправят търговскя баланс, внесоха балирани, токсичните отпадъци на ЕВРОПА, прономеровани и прошнуровани, както само европеец може да архивира нещо за вечни времена... Ако през това време, някоя заблудена овца, вземеше, че родеше, Пастирите помагаха на невръстното агънце, да получи по-бърз и лесен достъп до ТРЕВАТА, щото и то трява да пасе...и да стане овца един ден... Училището, за да не затруднява по-бързия преход на агнетата към зрели овце, беше отменено... постепенно и ветеринарните лечебници се закриха, но пък за да не е без хич, назначиха една добре изглеждаща за възрастта си фелШерка, която да дава разслабителни и упойващи вещества, на останалите все още живи, представители на стадото.
Година след година, парламент, след парламент, стадото остана само с най-прощипаните и омърлушени овчици, чакащи вече едва ли не - ВЪЛКЪТ да дойде и да ги отърве от СПАСИТЕЛИТЕ им (ни)...
Как ми се ще да отворя очи и да разбера, че това, сред което живеем е само един ужасен кошмар...

цитирай
5. pontis - анонимен 4, изчакай малко, още не сме видяли офертата ...
19.05.2010 15:21
от "мажоритарните" акционери ...
цитирай
6. pontis - despinida, това, сред което живеем - за едни кошмар, за други- доходна инвестиция.
19.05.2010 15:23
.
цитирай
7. queerfish - pontis,
19.05.2010 16:53
безценна е държавицата ни.., и хората!!! Няма такава цена! Само трябва пожарникарите да се опитат да загасят онези дето си мислят, че не гаснат! Онези, които живеят само с егоизма си и материализират всичко в личните си счетоводни сметки само по дебита! Прекрасен остатък от деня ти желая!
цитирай
8. анонимен - За автора....НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА,ЧОВЕЧЕ!!!
19.05.2010 17:41
Виж ,авторе, изобщо не съм цвете....но, обичам и уважавам себе си!Не се продавам, не предавам и не ближа ,чужди задници-такава ми е породата,..отврат--за съвременните разбирания на днешните простаци!Аз пък, си се харесвам и не ме интересува мнението, на когото и да било!!!
Обичам парите,защото работя за тях и мога да направя чудеса ,за спечеля,но...
те никога не могат да бъдат "самоцел" ,за мен!ПАРИТЕ СА НЕОБХОДИМОСТ, И ЗА
ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ЧОВЕК, НИКОГА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ,ЦЕЛ!!Никога ,не съжалявам за пари,напротив....смешно ми е ,когато някой го прави и ли се ядосва, за пари!ПАРИТЕ СА НИЩО----АЗ, И СЕМЕЙСТВОТО МИ ,СМЕ ВСИЧКО!!!!
Ако аз и семейството ми сме добре.....и ДЪРЖАВАТА ,ЩЕ Е ДОБРЕ!!!Ако аз и семейството ми сме зле.....МАЙНАТА И НА ДЪРЖАВАТА,.....ЗАЩОТО -НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА!!!!
цитирай
9. edinman - ""Нямаме спорт, но гласуваме за физкултурниците ""
19.05.2010 17:47
Галениците на народа...нашата национална гордост!Писна ми!
"Свръхчовеците ни" помогнаха много в пътят ни към дъното, и жалкото е че заради миналото им величие/спорно!/им позволихме да направят гнусните си схеми за
подигравка с всички нас!!!
цитирай
10. анонимен - до номер 4
19.05.2010 18:37
Глупак.Ти си част от обществото бе малоумник,не можеш да се затвориш със семейството си.Не го интересувала държавата.Пълен идиот.
цитирай
11. анонимен - За №11
19.05.2010 18:56
Кое "общество", бе умнико...това, полуграмотното, с "работническата интелигенция" ли?.....И, коя "държава"..тая-"посткомунистическата ",ли?
Ако включваш и себе си ,в тях...нека други преценяват ,кой е идиота!
Аз ще си мълча....
цитирай
12. mia2442 - causa perduta
19.05.2010 19:54
So sorry, че заглавието ми е така песимистично, но когато един човек е притиснат в ъгъла и се бори за чисто физическото си оцеляване, думи като държавност и демокрация са му доволно абстрактни, което е и целта на олигарсите и техните марионетки...
Не съм привърженик на световната конспирация, но понякога ми се струва, че съвсем умишлено България се разсипва...
цитирай
13. lado - Докато аномните мишки и хлебарки ...
19.05.2010 19:59
Докато аномните мишки и хлебарки мишкуват и мърсуват, без да изправят снага, изпълнена с достойнството на хомо сапиенс, не само няма да си "откупим " нищо, но ще започнат да се разпореждат със свободната ни воля, ще ни прожектират антиутопията "Бразилия" и ще ни правят реални участници - роби.
Разделяй и владей е придобило съвършенството на шедьовър. Какво пречи на един хуманоидо-примат да може да каже спокойно тезата си, без друг примат да му изсипе купчина екскременти на главата? Животинското, атавистичното - да ме прощават креативистите...
цитирай
14. pontis - lado, "Бразилия", без съмнение,
19.05.2010 20:03
ама не можеш да разкажеш историята на света наведнъж, дори и част от нея, ако няма кой да те чуе.
цитирай
15. анонимен - Как да я откупя тази моя България и с ...
19.05.2010 20:13
Как да я откупя тази моя България и с какво, като тази вечер на масата си имам коричка хляб и студена водица. А има хора може би нямат и това. Толкова съм беден, че си мечтая мене да се смили да купи някой.
цитирай
16. sevdabg - Това
19.05.2010 20:15
pontis написа:
изчакай малко, още не сме видяли офертата ... от "мажоритарните" акционери ...


Това е оттатък възприятията ми, но много точно казано.
Очаквам офертата :)
Все пак...


цитирай
17. boristodorov56 - Цената е кръвта ни!
19.05.2010 20:17
Цената е кръвта ни!
цитирай
18. анонимен - УМ И ДУХ ....ИМАТЕ ЛИ ГО?
19.05.2010 20:42
Нещо не се разбираме.Въобще не съм притиснат в ъгъла и не се боря ,за оцеляване.
Благодаря на бога,живея сносно и не се оплаквам!Боря се в тоя живот и това е смисъла ,на цялото ми съществуване!Така уча и децата си--да разчитат на себе си,защото бог е в тях и те са част от чудото ,божие!Помогни си сам,...за да ти помогне и ,господ!!!
Не мога да търпя хора,които чакат на готово и хленчат ,някой да ги нахрани, напои,да им даде пари, да ги освободи, да им избърше задника.....и т.н.!
няма да нося,никого на гърба си!Бедността ,е състояние на УМА И ДУХА,...А НЕ НА КЕСИЯТА!
цитирай
19. dolsineq - Дори и с пари не можем вече да си я в...
19.05.2010 20:51
Дори и с пари не можем вече да си я върнем, Понтис. С кръв още по-малко... Идва краят, бе писал някой...
цитирай
20. анонимен - С цената на живота си!
19.05.2010 20:52
Никога не е късно да си вземеш това, което по право е твое - земята, водата, храната, природните ресурси и т.н., НО тези които сега ги притежават никога няма да ти ги дадат и то без борба! А работата е там, че за тях борбата е ежедневие (Кувейт, Ирак, Афганистан...), а за нас само позавяхващи митове от близкото и далечно минало. Победителите от третата световна война (нар. "Студена"), която ние както обикновено загубихме, отново както и преди взимат и решават всичко, а ние само изпълняваме.
Ако се опиташ да ги пренебрегнеш, първо ти докарват куп санкции или ембарго и така карат собствения ти народ да те намрази или (ако не се поддадеш) ти изпращат няколко самолетоносача и съответните десантни части и за няколко седмици те принуждават да се подчиняваш - така е било от времето на древните империи Египет и Рим, така е и до ден днешен.

Затова и никое от нашите правителства от 20 години насам (че и преди това) не предлага и не прави нищо по-различно от това, което се очаква и изисква от тях.
Казват им демокрация - правят я, казват им приватизация - пак я правят, казват им режете разходи - режат, казват им интегрирайте малцинствата - интегрират ги (доколкото е възможно де!) и т.н. списъка може да продължи да безкрай.

Извода е, че само най-силните държави могат да имат самостоятелна политика, а за такива като нас остава само да си "налягаме парцалите", да слушаме и да не се врем "между шамарите", че иначе и по-лошо може да стане...
цитирай
21. haralanov - България която загубихме...
19.05.2010 21:12
Как да я откупим..?
-Не знам!
цитирай
22. анонимен - МОЕТО, АЗ!!!!
19.05.2010 21:58
Кое точно , е твое "по право", бе 21....?..Я, да се разберем!Ако ти си загубил т.н.
Студена война,....аз съм този ,който е спечелил,защото това което Ти смяташ за свое /по право/, моите родители са го имали с документ още от 1919-г.!
Какво искаш да ме убедиш...че, от т.н."Народна власт"...започва България ,ли?
За тая ли България жалиш и искаш да отвоюваш?
МНОГО ЩЕ ТИ Е ДЪЛГА ВОЙНАТА,ТОЗИ ПЪТ, ЗАПОМНИ ТОВА!БЪДИ СИГУРЕН ,ЧЕ С ТАКИВА КАТО МЕН ,СЕ ВОЮВА ДЪЛГО И ТРУДНО, ЗАЩОТО ДОРИ ДА УМИРАМ ,ЩЕ ЗАМЪКНА ПОНЕ 2-3-МА, ЗАЕДНО С МЕН НА ОНЯ СВЯТ!
ИЗМЪКНАХМЕ СЕ ОТ ЧЕРВЕНОТО РОБСТВО И НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ВРЪЩАМ ТАМ, ОТКЪДЕТО ИДВАМЕ!!!АКО ТОВА Е ВОЙНА-ТО ТЯ Е МОЯТА ВОЙНА!!
ОБИЧАМ ТАЗИ ВОЙНА!!!ТЯ Е МОЕТО -АЗ!
цитирай
23. анонимен - тази сладка дума...далавера!!!
19.05.2010 22:11
Свободата и държавата не се купуват с пари!Купуват се с куршуми!Всичко останало са салонни остроумия!
цитирай
24. dolsineq - Лошото е, че и за куршуми няма пари. . ...
19.05.2010 22:31
Лошото е, че и за куршуми няма пари...
цитирай
25. анонимен - @25, абсолютно - кредити, ама то при тия лихви
19.05.2010 22:52
акционерите са замлъкнали, не ни четат ...така де, те са писателите
Сн С
цитирай
26. dqd2 - Така е, на никой не му е приятно, че ...
20.05.2010 01:07
Така е, на никой не му е приятно, че ченгета и физкултурници ни управляват, но това е! Избрахме ги ние, хората. Можем само да ги подкрепяме, да се надяваме, че ще направят нещо за народа и на милостта им към хората, на съвестта им, която едва ли в има след безцеремонните престъпления, през които вероятно са минали, за да се издигнат. Тогава остава само надеждаата, че някой, този, който е на върха, който е най-силен когато вече е постигнал всичко ще поиска да се справи и с най-трудното - да се опита да направи собствения си народ щастлив!
Избрахме да борим злото Тройна коалиция с друго зло...
цитирай
27. veshter - Всъщност,
20.05.2010 08:20
според мен, държавата е собственост на червените капиталисти и ДС хиените. С тях просто трябва да се "воюва" /да не се чете търгува/по възможно най-бруталния начин. Иначе няма просто няма да стане.
цитирай
28. nakom - Малко е в противовес цялата история
20.05.2010 09:01
един народ дали заслужава или не заслужава да си определя сам съдбата - да държи собствените си ресурси в ръце, или да слугува на чужди интереси.
Кой каквото си заслужил.
цитирай
29. vmir - Държава не може да ти бъде отнета, ако сам не си я отстъпил.
20.05.2010 09:10
Начините за отстъпване на държавата са безброй, но всички са свързани с нереалистични или неразумни искания. Искаш да те управляват честни политици и веднага почва едно повсеместно оплюване, в което оцеляват не най-честните, а най-маневрените. Искаш образовани управници и започват да те управляват с купени под масата дипломи. Искаш принципни и си навличаш фанатици. Искаш бедни и се сдобиваш с гладни властимащи. Не искаш комунисти и те яхват късопаметни. Не искаш късопаметни, а ти се оказват злопаметни.

И всичко това е неизбежно, когато си свел отношението си до простото: "искам - не искам". Хит на което е "не искам пожарникар", или "не искам физкултурник", но не знаеш какви професии да поискаш, щом си го подкарал на професии.

Е, добре, трябва всичко - и ум, и дух, и сърце, и кръв, и знания, и умения, и решителност, и честност, и принципност, и какво ли не още. Почти всичко сме искали. Май само искане не сме искали. Онова искане, което е толкова силно, че да не ни позволява да си пречим заради различните искания, а да ги подреждаме едно до друго така, че да получим онази платформа, с която да намираме полезното място на всеки. За да не може неграмотния простак да истласка възпитания интелигент, но да му прелее от своята воля, защото без воля, оставени на произвола на съдбата, нещата се саморазлагат, и единствено волята е в състояние да спре това разложение.
цитирай
30. bowman - "Да откупим " !?
20.05.2010 09:39
Не мисля , че става дума за пазар и изобщо има условия за договаряне . България принадлежи на народа и той трябва да курдиса търгашите при безпътицата . Просто има неща които не подлежат на уговорки , ако започнем да договаряме ще платим със свободата си . Вие съгласни ли сте да търгувате на тази цена ?
цитирай
31. pontis - bowman,
20.05.2010 09:41
не знам, може и със свободата, ако нещо е останало. А е останало, ако я използваме. Ако не- все едно я няма.
цитирай
32. pin777 - Няма нищо за откупуване, никой не ни пита, никой не предлага.
20.05.2010 09:48
Анонимен 21, много добре го каза но не го разбрахте. Всичко зависи от големите държави. Не знам защо пише от анонимен като може да го каже от свое име. Lado правилно написа, докато продължаваме да се крием и изказваме мнение само зад 'параван' винаги ще си останем 'недочути'. България от 100 години насам страда само от подкупни политици не от лоши войници. Не става само с войници трябва и безстрашни и неподкупни политици.
цитирай
33. ok3223 - Браво и брависимо.
20.05.2010 11:52
pontis, написал си, поставил си задача може би на... на няколко на поколения, с един ясен, сбит и силен език.
И аз имам въпрос към бълг.данъкоплатец.

Когато,недоучен недозрял
избираш да те управлява,
защо се чудиш бе абдал,
че България е днес такава?

Когато мафия награби власт
мошеник и хайдук властвуват,
народът няма дума, няма глас.
Мизерия и глас царуват.
С революция се откупва държава, а не с молби
и пари. Дано да е културна и мирна...
цитирай
34. vmir - 34. ok3223
20.05.2010 12:04
Абдал си ти бе, тапир, защо се опитваш да ближеш там, където плюеш (да не кажа истинската дума)?
цитирай
35. pontis - ok3223, мисля, че сме се разбрали,
20.05.2010 13:55
за какво иде реч ...
цитирай
36. razkazvachka - мммм - след като сме продали веднъж - или сме се оставили да ни я откраднат под нос -
20.05.2010 15:07
сега ще трябва скъпо да си я откупим - не със свобода, не точно с пари - а с време...
не съм сигурна, обаче, дали ще имаме толкова време преди да изтече времето на човешката екосистема...
цитирай
37. dqd2 - Не знам защо се оплакваме - нали н...
20.05.2010 17:24
Не знам защо се оплакваме - нали нашите "интелигенти" най-егоистично избягаха в чужбина в търсене на по-добър живот? Как да ни управляват други освен тъпанари, след като в страната просто не са останали интелигентни хора? Нито пък се появяват такива заради кризата в образованието. Знаете ли какво е кризата в Германия? - временно отлагане на увеличаване на заплати и намаляване на данъци. Тук не е мизерия, ние получаваме заплащане за това, което си изработваме, просто работим малко. Ако работехме колкото и както германците и ни плащаха по същия начин вероятно щеше да има революция. Но понеже на никой не му се прави нито революция, нито му се бачка, си седи и си кюта...
цитирай
38. анонимен - Ние не сме Германия!
20.05.2010 21:21
dqd2 написа:
Не знам защо се оплакваме - нали нашите "интелигенти" най-егоистично избягаха в чужбина в търсене на по-добър живот? Как да ни управляват други освен тъпанари, след като в страната просто не са останали интелигентни хора? Нито пък се появяват такива заради кризата в образованието. Знаете ли какво е кризата в Германия? - временно отлагане на увеличаване на заплати и намаляване на данъци. Тук не е мизерия, ние получаваме заплащане за това, което си изработваме, просто работим малко. Ако работехме колкото и както германците и ни плащаха по същия начин вероятно щеше да има революция. Но понеже на никой не му се прави нито революция, нито му се бачка, си седи и си кюта...

А защо избягаха интелигентните хора на запад?! Защото просто след рухването на предишната система (която не беше идеална, но поне беше система!) тези хора станаха ненужни на никого - цялата икономика, която беше свързана с бившия СИВ просто рухна, "победителите" ни взеха всички пазари и съответно ни дадоха в замяна една гола демокрация и един гол среден пръст! Когато няма къде и какво да работиш, какво може да те задържи в собствената ти държава? Може би единия гол национализъм, но тези хора бяха възпитани в интернационализъм и затова избраха да оправят първо себе си.

Затова примера с Германия е крайно неподходящ - Германия беше разрушена до основи преди 65 години и ако победителите бяха решили там да няма нищо, сега Германия щеше да е едно огромно изостанало гето. Хората обаче разбраха, че за да няма нова война след 20 години Германия трябва да благоденства - и за това излях там милиарди долари, франкове, рубли и т.н. Същото стана и с Япония. Така че германците работят повече, защото има къде и какво, а не защото са много работливи!
Плюс това т.нар. производителност е просто смешен термин - нима немския бензинджия налива десет пъти повече бензин и десет пъти по-бързо от нашия та взема десет пъти повече, това е просто смешно...
цитирай
39. dqd2 - Аз под липса на бачкане имам пред...
21.05.2010 00:53
Аз под липса на бачкане имам предвид, че никой не предприема нищо - бизнес, селско стопанство, нещо... Сякаш предприемаческия дух на хората е "ампутиран", те не знаят как да организират хора, да ги управляват, да създадат нови идеи на базата на изследване на пазара. Само гледат да "изкярят", защото "щом държавата ме цака, и аз ще я цакам!". Така не може.
Иначе за наливането на пари в Германия и Япония си абсолютно прав - без американските долари нямаше да има нито японско, нито германско чудо.
цитирай
40. pontis - анонимен 39,
21.05.2010 07:09
["Плюс това т.нар. производителност е просто смешен термин - нима немския бензинджия налива десет пъти повече бензин и десет пъти по-бързо от нашия та взема десет пъти повече, това е просто смешно..."]
произодителност не е никак смешен термин, а един от най-обективните. И не зависи от това дали налива бензина 10 пъти по-бързо. Зависи от това в какво го налива, например.
цитирай
41. ok3223 - Я, Вмирчо
21.05.2010 13:15
е пак на зелено и за зелено. Нали си е 4 крако тревопасно, та затова зеленото го зове. За такива Ст. Михайловски писа на времето...гнида.
Никога не се свършват в Бг, една оди 100 води, затова България се смаля и намаля, както трeвожно посочва Pontis.
КАК възпитаният от истински професори, модел С. Дянков интелигент, чака и иска от възпитаните от неистинските български професори, И за това не толкова възпитани(зомбирани)български интелигенти, да им помагат в тоталното опростяване И зомбиране на българскияТ народ.
ИМА МНОГО ДА ЧАКАТ, ДОКАТО ДОЧАКАТ КАКВОТО ИМ СЕ ПОЛАГА.
цитирай
42. vmir - 42. ok3223,
21.05.2010 17:50
"Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен." К. Вонегът (който още е дефинирал върховната степен на невъзможност като България да има министерство на културата, но е имал доблестта да се извини, когато получил възражение от нашето министерство, за разлика от тъпите български копелета, които са го оставили с впечатлението, че за българите култура е онова, което се яде и пие, за което и ти непрекъстато намекваш с тапирските си "разсъждения" почти навсякъде. Гръмни се бе глупак, стига си развявал простотията си като бай Ганьо в банята. Тая работа с претенции и фекалии не става, трябва и поне малко акъл.

Опазил Господ онези професори, които ще бъдат представлявани от тапир като теб.
цитирай
43. анонимен - Производителност
21.05.2010 18:55
pontis написа:

произодителност не е никак смешен термин, а един от най-обективните. И не зависи от това дали налива бензина 10 пъти по-бързо. Зависи от това в какво го налива, например.

Е, значи по твоята логика след като не произвеждаме автомобили, значи няма да имаме никаква производителност и съответно трябва да вземаме по 2 долара на месец до живот?! Те и норвежците не правят кой знае какво, но имат много газ и петрол и на тях примерно не им трябва никаква производителност, за да бъдат с най-високите доходи.
Въпроса е ние какво произвеждаме или добиваме? И отговора е почти нищо. Но това не означава, че ако вземем по една мотика и се утрепем от работа на полето по 14 часа на ден ще станем много производителни. Производителността иска иновации, а иновациите се правят с много пари и голям научен потенциал, който ние нямаме. Следователно и нашия и германския бензинджия, учител, сервитьор, продавач въпреки, че имат горе-долу еднаква производителност няма да получават еднакви доходи, не заради разликата в качеството на труда си, а заради големия брой свръхмодерни предприятия в Германия, които покриват заплатите им там, а не могат да ги покрият тук.
цитирай
44. ok3223 - VMIR-ЧО
23.05.2010 17:28
Тапире тапиросан,
къде се буташ бе овен,
макар от US-а вносен
простак си ти зелен.

Със мозък на мушичка,
без знания и грам,
заекваш тук и сричаш
без капка съвест, срам.

Когато у главата
ти нямаш господар.
Картинка си позната-
за тебе няма ЦЯР...

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pontis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2046972
Постинги: 1003
Коментари: 8100
Гласове: 23093
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031